Vremuri de criza, joburi de criza, pana…de secretara

In vremuri de criza, mi-am gasit un job de criza. Mai mult de hai sa nu stau acasa va fi, caci cele 8,5 milioane pe 6 ore se vor dovedi a fi cu greu 7 si numai cu efortul a 2 sambete lucrate probabil pentru a putea realiza limita de norma lunara. Sau poate vor fi numai 5, 5 milioane, cu aceleasi eforturi…

Caci azi, se faceau niste schimburi de monitoare. Asta dupa ce se intamplase deja de dimineata un restart la server de 20 de min. Sefa schimba monitor cu hr-u. Culmea, in acelasi triplu se afla si un switch de la care sunt legate mai departe calculatoarele departamentului de operare date ( a se intelege munca-de-maimuta cu norma fixa prea putin tangibila). Culmea culmilor, ca sa scoata alimentarea de la monitor, a trebuit sa scoata si switchul din priza, ca ala are un transformator care nu incape pe langa alte stechere decat daca il indesi bine pe deasupra la unu’ alaturat…nu ca ea ar fi stiut ce reprezinta transformatorul respectiv si ce consecinte va avea.

Consecinta logica a fost ca ne-am intrerupt 10 oameni activitatea, sefii sedinta, si am stat…si s-au agitat…pana cand a observat un baiat de la grafice ca e un switch scos din priza…ei bine, s-a bagat la loc, dar serverul tot n-a mai vrut s-o ia, se suparase pe…” secretara” probabil. Asa ca s-a sunat la baiatu’ care administreaza reteaua (a se citi se preface ca administreaza reteaua), mutat serverul la monitor, citit de pe monitor ce se intampla…adica ca se innegreste, si ajuns la concluzia ca trebuie intervenit pe teren 🙂 Va suna cunoscut? Eu una stiu ca s-a intamplat la multe firme….

Cam dupa toata tarasenia de aproape o ora, ora care se adauga la recuparearea mea de sambata de altfel si pentru care nu ma despagubeste nimeni, serverul se gandi mai bine si isi reveni…asa ca pana de server,sau, cum imi place mie sa spun, “pana de secretara”, sper sa nu se mai simta nimeni ofensat(a), s-a rezolvat.

Leave a comment

Leave a Reply