Titularizare in invatamant la Brasov

Azi s-a desfasurat concursul pentru ocuparea posturilor titularizabile. Ce vor scrie ziarele de maine?

Cel putin despre Centrul 2, adica fostul liceu MIU, vor scrie cam asa:

La ora 8.30, imbulzeala mare la poarta interioara- culmea, cu gratii, a liceului. Aproximativ 300 de aspiranti la un post in invatamant stateau ca sardelele cand am ajuns eu pe la 8.30. In conditiile in care intrarea in sala trebuia sa se finalizeze la 9. 4 bucati de organ pazeau si nu lasau pe nimeni sa treaca. Decat cate un candidat ratacit care isi auzea numele din intamplare, nume strigat in ordine alfabetica de pe o lista unitara pentru toti candidatii-nu pe sali, nu organizat. Si era la litera A.

Evident situatia a creat nemultumiri exprimate zgomotos si foarte zgomotos. Atat de zgomotos ca au intervenit politaii, verbal ce-i drept.

Asa ca atunci cand a aparut o tanti-care dupa cum dadea ordine, cred ca era directoarea, si i-a luat la rost sa imparta foile si sa faca 3 culoare minim ca asa stam pana seara, am mai rasuflat usurati. Am intrat cate 1 pe poarta, am cautat persoana cu lista unde figuram, ne-a bifat, ne-a comunicat sala-care o stiam de cu o seara inainte, ca doar m-am dus sa ma uit si am intrat.

In sala, am dat si eu cu Buna-ziua si m-am indreptat catre locul cu nr 35 care figura in dreptul numelui meu pe usa. Dar vai!, nu trecusem de filtrul 2. Domn’ profesor m-a preluat din mers, mi-a verificat din nou buletinul, locul, m-a condus la banca mea, la locul meu. Am observat ca toata lumea strangea gentile intr-un sac de gunoi mare si m-am dus si eu cu a mea geanta. Dar nu! nu era asa simplu! In primul rand, ca pe masa in afara de un pix, care nu era recomandat sa-l schimbi-cu riscul de a fi anulata lucrarea, deci trebuia sa fii sigur ca nu se termina (asa s-a intamplat de am vazut dupa muuulti ani o calimara-mai stiti ce-i aia?), respectiv buletin, nu aveai voie cu nimic. Iar eu, culmea lasasem telefonul! Unde ma cred?! m-a intrebat suav profesorul…In final, cu greu am pastrat 2 banane (ca eu dimineata nu mananc si toata treaba risca sa dureze 6 ore), respectiv un fasconal, in caz ca ma ia vreo durere de cap subita.

Am primit eticheta de geanta, am preat tot, s-a facut si ora 10, ni s-a explicat si cum si ce completam pe foi etc. S-au verificat absentii de 7 ori, de catre supraveghetori, comisii si rascomisii, ca doar la asta ne pricepem cel mai bine.

Culmea la 10.01 au aparut subiectele. Nu in numarul care trebuia-erau in plus din fericire, dar noroc ca pentru toata lumea. Nu de alta dar existau candidati la 6 specializari la noi in sala.

Dau sa scriu primul rand, verificasem pasta ochiometric si parea destul de plina…si ghiciti ce…dupa primul rand n-a mai scris. Daca continuam cu altu’, clar, e semn! Cer alta foaie, iara semnaturi, iara lipit. Si o luam de la capat.

Subiectele…usurele, daca stiai bine materia. Eu stiam…marketing si metodica…din pacate comert si mai ales merceologie, mai putin. Mai ales ca la merceologie au pastrat prostul obicei de anul trecut de a da un subiect pe langa programa. A ramas nementionat in foile mele…Alta data sa stiu s anu ocolesc tema bauturi alcoolice, ca e foarte importanta, mai ales bolile vinului…

Si au trecut si 4 ore de concurs, n-am stat deloc…au iesit 9 pagini. Cam de 7, zic eu…vedem vineri.

Am numerotat paginile, am semnat, am iesit, m-am dus la coada la bagaje. Ca la gara, frate! Dar pana si acolo ai un raft, un biletel, o chestie… Aici, cautai sacu’ cu pricina, implicit geanta ta, si plecai. Fara sa stie cineva daca pleci cu a ta sau ba.

Si gata.

Join the Conversation

3 Comments

  1. Te cam bagi sub ghearele lupului cu intrarea in invatamant…
    Dar oricum, multa bafta.

    De vineri, de cand afli rezultatele, iti recomand cu caldura niste cursuri de arte martiale pana in septembrie cand incepe scoala. Am auzit ca sunt imperios necesare daca lucrezi cu tinerii din ziua de azi.

    Succes, once again ! 🙂

  2. Nu stiu ce e mai rau, niste clienti dificili (ca pana la urma elevii sunt clientii invatamantului modern, cica-nu stiu daca pe ei i-a anuntat cineva), sau niste sefi idioti…Cu clientii n-am avut niciodata probleme deosebite…cu sefii…sa spunem ca am probleme de autoritate 😛

Leave a comment

Leave a Reply