Titlurile zilei: Un Miți gelos și-a sfâșiat stăpânele

Eh, așa da! Știre de interes maxim! În Făgăraș, s-a întâmplat un eveniment sângeros: a fost nevoie de intervenția personalului de la Serviciul de Protecţie Civilă, ca să salveze femeile din ghearele animalului lor de casă feroce! Foarte interesant că s-a oprit și apa pentru 24 de ore în Săcele și unele cartiere brașovene (apa=element fundamental, fără de care nu există viață), dar despre asta am aflat abia după constatarea că n-am cu ce să mă spăl pe față dimineața. Adică prea târziu. În schimb…pot să urmăresc atent ce se va întâmpla cu motanul Miți și stăpânele sale pe net, căci despre asta se găsesc articole destule și la zi.

Subiect stupid, ați spune, ăsta cu felina sângeroasă, care din gelozie față de un cățel proaspăt adoptat, a atacat și a mușcat de unde a apucat. Și probabil un motiv care va fi des invocat în fața sărmanilor copii care-si doresc o pisică, iar părinții le zic: “Ai văzut ce se poate întâmpla! E periculos! Nu!”

Eu una aș fi curioasă de relatarea  motanului în cauză. Să aud și “his side of story”, cum se spune. Pentru că oricine cunoaște animalele cât de cât, știe că asemenea reacții bruște sunt cauzate de ceva. Precedate de o provocare, o succesiune de evenimente etc. Iar faptul că după x ani nu poți controla animalul pe care l-ai crescut, spune cam totul despre cât de competent ai fost în a-l educa. Excepție face turbarea, dar se presupune că-l vaccinezi.

Am spus de nenumărate ori, nimeni nu ar trebui să ia animale în grijă dacă habar n-are și nu vrea/ n-are timp/nu e capabil să învețe să le îngrijească atât pe plan fizic cât și spiritual. Din punctul meu de vedere motanul n-a greșit cu nimic. Atâta l-a dus capul, atâta a fost învățat că are voie. Probabil va fi eutanasiat. Dacă va plăti cineva pentru asta. Sau va fi aruncat undeva, că e mai ieftin, și nu va ști să se descurce, fiind crescut în casă.  Pentru că întotdeauna e mai greu să remediezi un comportament decât să-l previi, nefiind nimeni dispus să se chinuie cu el.

E de mirare și că am avut un serviciu dispus să intervină în asemenea situație, pentru că, sincer, seamănă a poveste americană (cu stăpâni idioți pe măsură). Atât că acolo există și instituții care să preia animalele în cauză să se ocupe de ele. Acolo au și ele drepturi, care sunt și apărate.

Leave a comment

Leave a Reply