Tarta cu fructe-reteta

Dupa o zi plina la gratar, face furori tarta acasa in sufragerie la o comedie. (Vali si Ana stiu :razz:)

Cum se face? Se iau 6 oua (ptr o tava medie, nu am pretentii de forme), se sparg, albusurile intr-un vas inalt, galbenusurile separat. Se bat albusurile cu mixerul pana devin o spuma tare, se pun 6 linguri de zahar pe rand, se incorporeaza, si 3-4 linguri de apa, tot pe rand, se baga galbenusurile mixand in continuare, si la urma 6 linguri de faina, tot pe rand, se mai adauga 2 varfuri de cutit de praf de copt.

Se unge tava cu putina margarina sau unt si se presara faina, se invarte tava sa se intinda faina peste tot, se intoarce in jos sa cada surplusul de faina, se scurge blatul gata pregatit, se baga la cuptorul preincalzit, se lasa pana la proba cu acul-daca infigi in blat, nu trebuie sa se lipeasca nimic de el, merge si cu scobitoare. Eu am lasat pe raftul de la mijloc in cuptor- ca inaltime si pana s-a facut auriu deasupra,  a iesit perfect.

Pentru crema se pune o cana de lapte in ibric pe foc, se ia un ou, se bate albusul separat si galbenusul cu 2-3 linguri de zahar separat, in lapte se arunca o lingura de unt sau margarina, se incorporeaza albusul batuta si galbenusurile frecate cu zahar, se amesteca, se mai pun 2-3 linguri de faina presarata sa nu faca cocoloase (mie imi iese cu cocoloase si-mi place asa); daca nu va convine reteta asta, luati una de crema de cremsnit de pe net.

Se pregatesc fructele, se scot samburii daca e cazul, se scoate blatul-ar trebui sa fie gata pana acum, se toarna crema si se intinde pe blat, iar peste fructele si se mai baga 5 min la cuptor. Daca aveti rabdare sa se raceasca, fructele stau in crema, daca devorati calda, e mai moale un  pic.

Pofta buna!

Join the Conversation

3 Comments

Leave a comment

Leave a Reply