Taraba de bingo

Nu demult, la capat de linie unde schimb autobuzele, observ la un moment dat, o taraba mica, pe care scrie Bingo! Super Bingo!

Câteva secunde am stat şi m-am uitat ca trăsnită şi încercam să înţeleg ce caută acolo? Cum de există? Mai sunt oameni atât de naivi încât să scoată banul din buzunar pe vreme de criză pe asemenea prostii ? Fără şanse de câştig, fără a avea vreun motiv de încredere? Eu una nu am văzut nici măcar vreo reclamă de popularizare, să zic că am auzit măcar de SuperBingo şi nu e ţeapă! Dar probabil că eu nu mă uit unde trebuie !
Pentru că ulterior am trecut pe lângă mai multe tărăbuţe din astea, în mai multe locuri din oraş, unde veneau, în general pensionari sau femei de vârstă mijlocie,apropiindu-se timid, dar chiar luau bilete. Nu ştiu ce se poate câştiga, nu mă interesează. Probabil la început le scoate ochii cu ceva, iar imediat ce se încasează o sumă frumuşică, va dispărea cineva cu banii. Simplu. Super-idee de afaceri.

Uite aşa se profită de speranţele şi naivitatea românului pe vreme de criză. De fapt e cel mai prielnic moment să-i scoţi banii din portofel. Că e destul de disperat. A uitat deja de RoBingo şi alte modalităţi prin care a pierdut bani. S-a consolat cu ideea că a fost doar un joc de noroc. Acum e SuperBingo, că e la modă cuvântul. Trăim de pe azi pe mâine, dar totul e super. Iar speranţa moare ultima, nu-i aşa ?

Join the Conversation

3 Comments

Leave a comment

Leave a Reply