Spitalizare ep.1. – Internarea

Mar 29, 2011 by     No Comments    Posted under: Diverse

internareDacă nu era necesar, nu m-aș fi dus nici obligată…dar dacă doctorița mi-a zis că vrea să facă histeroscopie, la maternitate, că doar acolo are aparatul, iar eu am zis că facem, m-am prezentat, ce era să fac.

Așa că m-am trezit într-o dimineață, pe la 7.30, am băut o cafea, am făcut presupusele bagaje și am plecat după 9. Nu, n-am mâncat, că altfel nu mai plecam. Oricum nu mănânc dimineața.

Din Săcele cu autobuzul am ajuns pe la 11 la Maternitatea din Brașov. Mi-am luat o banană și un suc la 500 ml, crezând că e suficient pentru o zi de spitalizare (cât aveam de gând să stau maxim), și am intrat pe poartă, după ce am lămurit portarul că știu la cine merg.

La Urgențe, la recepție, am dat deo tanti care a început să dea telefoane după d-na doctor. După ceva timp, a zărit-o pe la lifturi, m-a tras de mânecă până la ea. D-na doctor era destul de surprinsă, că trebuia să apar cu o săptămână mai devreme de fapt, și, probabil, la o oră mai matinală. Am lămurit-o că mi-a întârziat menstruația, dar că a venit totuși, m-a lămurit și ea că ceea ce o să-mi facă se numește histeroscopie (eu nu mai știam ce exact), după care m-a trimis la internări.

Așa că tanti m-a îndreptat către biroul de Internări, unde în fața ușii două asistente erau foarte ocupate să dezbată ceva, iar aia de făcea internările a aruncat un ”Să aștepte!” către tanti, fără să se uite la mine.

După ceva minute, am fost invitată să prezint hârtii, să dau cu bățu’, după care m-au trimis la garderobă. O cămăruță ce dă direct în holul de la intrare, cu un pat, care la momentul acela era plin, un scaun, un dulap și o masă pentru personal, o bară suspendată cu umerașe în care atârnau haine și încălțări puse în pungi, și nimeni. Am intrat și am început să mă dezbrac. Cu ușa deschisă, bineînțeles. Apare și altă tanti, foarte preocupată să dau jos tot și să bag cizmele în pungă ca să le poată agăța.

Durere! Pungi n-aveam! Dragelor, dacă mergeți vreodată la maternitate, luați muuuulte pungi la voi. Totul trebuie împachetat în pungi. Tot ce lași la garderobă, tot ce iei la salon. Eh, eu aveam una mare de hârtie, în care am băgat tot până la urmă și a rămas punga pe jos.

Dezbrăcată la chiloți, mi-au lăsat sutienul că am fost prea rapidă la luat cămașa de noapte pe mine. Când a aflat pentru ce mă internez, mi-a zis să nu iau pijamalele că trebuie să stau în cămașă și mi-a dat una din dulap. Cam uzată, dar curată. Am luat capotul de-acasă pe mine, papucii tot de-acasă în picioare, poșeta pe umăr și am fost condusă la lift. Liftul merge chemat numai cu o cartelă a personalului, motiv în plus ca să te simți ca-n pușcărie. La etajul 6 m-au debarcat în fața unei săli de tratament unde erau asistentele.

Am trecut direct la luat sânge, pentru niște analize despre care n-am aflat nimic până în prezent. Asistenta în mov mi-a zis să ocup loc, să pregătesc brațul drept, eu i-am zis că mai bine stângul, că din dreptul n-a reușit nimeni să-mi ia până acum…I-a reușit destul de ușor, n-am simțit, dar am rămas cu o vânătaie ușoară, azi fiind după 5 zile.

După luat sânge, s-au vorbit cu îngrijitoarea, s-au discutat, s-au luat la miștouri (gen: dacă întrebi frumos, răspund frumos), până la urmă m-au cazat la salonul 610, de 3 paturi, singurică pentru moment. A venit și o fătucă, medic rezident se pare, care nu făcea altceva decât să completeze fișe personale, în timp ce recita abia auzită și cu ochii pe geam ceva despre: Boli medicale în familie sau în trecut. N-am prea priceput cum e faza cu boli medicale, trebuie să caut pe net. Oricum era tare plictisită.

După o vreme a mai apărut o gravidă în 38 de săptămâni cu trombofilie, care nu putea să meargă, în căruț, desigur. Era programată la cezariană a doua zi. Apoi o tanti din Mărcuș, cu fibrom. Și s-a umplut.

După altă vreme au venit și doctorii să-și vadă de pacienți. Doctorița mea a venit să mă întrebe ce văzuse la control de vroia și histeroscopie, i-am povestit cum a decurs controlul și și-a adus aminte. A plecat foarte repede și încă nu mă lămurisem dacă mă rezolvă în ziua respectivă, după cum speram. oricum, după ora 13.00 am realizat și singură că aveam să dorm la spital. Îhhhh!

Continuarea în episodul 2.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>