Sedinta de repartizare suplinitori 29.07.2009

Si a venit si ziua cea mare, fara prea mari surprize, am fost cu o zi inainte si am cautat listele cu posturi afisate la Silvicultura, asa ca stiam ce post iau. E vorba de Sacele, la “Victor Jinga”.

Am fost si am verificat pentru ca pe edu.ro erau doar actualizari din 26 iulie, adica nu tu titularizari, detasari, continuitati afisate, dupa cum buna doamna inspector incerca sa ne amageasca in sala c-ar fi.

Discipline tehnice ora 12-zicea programarea. Ajung grabita la 11.40 ca sa aflu ca inca se afla la prima parte a repartizarilor, adica religie, care trebuia sa se termine la ora 10.30. A mai durat pana la 12.30. Apoi a inceput Limba latina si Limba romana. Si a durat. Numai vreo 4 ore. Nu c-ar fi fost atat de multe posturi sau candidati. Ci doar pentru ca unii oameni sunt atat de pierduti in spatiu ca nu sunt in stare sa verifice niste liste afisate pe perete, sau sa urmareasca desfasurarea repartitiei si s avada ce s-a luat si ce mai e. Mai sunt si neincrezatori si se asteapta ca toata lumea sa stea dupa ei ca sa li se verifice ce s-a intamplat cu postul dorit. Cine l-a luat si cum. Era si greu de urmarit in galagia infernala care o faceau.

Si cand ma gandesc ca astia trebuiau sa stie cum merg lucrurile, ca doar erau din sistem. Sistem care, dupa parerea generala, este unul inchis, in care intri foarte greu, iar daca reusesti, e o realizare. Chiar si cu nota 5-6.  Mie mi se pare ca pur si simplu prea putini oameni de valoare se orienteaza catre invatamant. Din ce am vazut.

Doamne si domni suplinitori, daca era vreun reprezentant de la presa si va filma, ajungeati de rasul lumii! Rusinicaaa! Si mai vreti sa predati Limba romana. Chiar daca media de varsta era sub 25 de ani, putin respect tot puteati arata unii fata de altii si sa taceti dracului din gura. Nu mai vorbim de dificultatile in a face o alegere dintr-o lista data afisata pe retroproiector in fata ta. Chiar nu inteleg de ce a trebuit sa astept eu 4 ore in plus ca sa va convingeti voi ce posturi cine le-a luat. Sau ca sa va convinga comisia ca daca n-ati fost in sala cand v-a strigat si vi s-a luat postul, ghinion…nu se mai poate face nimic. Oricum posturile odata date, prin spaga sau fara, nu vi le mai dadea nici Sf. Petru voua.

De acord, organizarea a lasat de dorit, dar nu e o scuza pentru fenomenele descrise mai sus. Se putea organiza intrarea pe discipline si nu haotic, cum s-a facut, se putea aloca un om pentru intrebari, ca sa nu stea o sala intreaga c-a venit X si Y sa discute cu comisia situatia sa particulara…se putea. Poate alta data si-n alta tara.

Se putea si sa se stea in liniste si sa se asculte anunturile facute ca sa nu mai fie toata lumea asa dezorientata. Eu cel putin mi-am gasit raspuns la toate intrebarile. Nu ca la gradinita…sa vina 20 de persoane de la Mecanica pe rand ca sa intrebe din nou si sa se convinga ca n-au nici un post si pot pleca acasa. Doar scria in Metodologie, d-lor aspiranti profesori, ca un post incomplet nu se poate lua decat la repartizarea din toamna. Si doar era afisat afara un singur post incomplet. L-am verificat si eu. Da, e greu sa citesti… Sau sa enervezi o sala intreaga si o comisie intreaga tot insistand ca vrei niste posturi luate deja…a reusit si asta o d-na in rosu, foarte blonda si cu o fata lovita de ziua de maine (nu sunt de regula discriminatoare, dar locul ei era la retardati).

La 4 s-a ajuns si la disciplinele tehnice, dupa ce am aflat ca economistii sunt ingineri, la care a protestat sala si s-a corectat exprimarea, s-a ajuns si la Comert. Unde eram prima, dar culmea, pana sa ajung la catedra, ajunsese cea de-a doua pe lista si isi alegea post fara nici o grija. A intervenit sefa comisiei, am intervenit eu cu o afirmatie pertinenta si un cot in coaste: “Eu sunt prima!”, am luat postul si m-am dus la semnat. Deja tremuram dupa atatea incercari, asa ca imediat ce am semnat tot ce trebuia semnat, am plecat in tromba, fara sa ma uit inapoi. Si fara nici o hartie in brate. Sa ma prezint la scoala la 1 septembrie cica. Foarte tare!

Macar in 1997 cand am luat post de educator, mi-au dat numirea la repartizare, exista un microfon in care sa te auzi, era o sala festiva imensa si liniste. Si nu se apropia nimeni de biroul de comisie. Ce vremuri!

Leave a comment

Leave a Reply