Că tot mspitalai des vine vorba despre medicină modernă, ca reacție la articolele îndrăznețe pe care le împărtășesc pe FB.

În câteva cuvinte despre medicina de sec. 21 ( deși mai degrabă de sec. 20 aș califica-o), este aceeași medicină care nu a găsit explicație de ce nu rămân însărcinată acum 4-5 ani (când eram chiar mai tânără, căsătorită și doritoare), aceeași medicină care nu recunoaște data concepției actualei sarcini (deși cred că știu cel mai bine când am făcut și când n-am făcut sex, era chiar de lună plină) și data ultimei menstruații ( o am notată clar în calendar), doar pentru că nu se potrivesc cu ceea ce știe această medicină din cărți și din practică. Nu mai deschidem subiectul asupra imposibilității sarcinii, care e aproape de final, culmea, respectiv a decurs absolut regulamentar, fără complicații sau neplăceri de niciun fel. De asemenea este aceeași medicină care m-ar fi lăsat să mor de pneumonie dublă la 18 luni, doar pentru că nu aveam febră, noroc cu un medic de sec. 19 care era destul de bătrân ca să mai fi văzut cazuri de genul meu. Sunt doar câteva exemple, aș mai avea…Am fost, sunt și voi fi o “gălușcă” prea mare de înghițit pentru medicina asta și mă îndoiesc că ne vom înțelege vreodată mai bine în aceste condiții.

Iar când alegeți cezariana  ca metodă așa-zis civilizată de naștere, studiați puțin inainte ce inseamnă asta din punct de vedere fizic și emoțional pentru copilaș, dar și pentru mămică. Nașterile alea urâte/traumatizante și de care vă este frică din sala de nașteri de lângă sala de operații aparțin aceleiași medicine mult lăudate, apropo. O medicină care nu știe să pregătească mămica pentru momentul nașterii, ca să nu mai vorbim că habar n-are să o asiste.

În ceea ce privește medicina de sec 21, o văd ca pe ceva mult mai complex decât medicină strict alopată. O văd ca pe o medicină holistică, care îmbină armonios aspectele fizice cu cele mentale, emoționale și sufletești, respectiv tehnicile alopate cu cele homeopate sau naturiste. Nici n-am pomenit încă de medicina germanica până aici. Totul se poate întâmpla pe o bază bine documentată. Până nu am să văd acestea la medicina sec. 21….decât sporadic pe ici pe colo, timid…vă rog să nu-mi mai scoateți ochii cu ea.

Această medicină are meritele ei, nu neg. O fi potrivită pentru majoritatea. Se pare că nu și pentru mine. I’m too damn special!

Leave a comment

Leave a Reply