Sa ne prezentam…pisoii

Cei 4 muschetari, pardon, pisoi, ai nostri.

In ordinea maturitatii, pe primul loc, Jumbo. 4 ani impliniti in aprilie, cel mai tare din parcare (e sefu’, chiar daca e mai slabut), cel mai fitos si cu toane, cu nevoi speciale, gen scos afara in lesa odata la saptamana macar, baut apa la robinet, suportat managaieri numai cand are chef…totusi considerat cel mai sociabil de catre musafiri.

JumboJumbo2Jumbo3

Urmeaza Ghemy, colorata grasuna, tot 4 anisori, impliniti in iunie. Alintata, pasiunea cea mai mare=mancarea, nu prea face mofturi la mancare, daca s-ar putea, ar sta numai pe geam, atarnata, atenta la tot ce misca, cantand la pasarele din cand in cand; se mai joaca cu mingea (ile); e din ce in ce mai afectata de kg in plus la ascensiunile pe mobilier.

GhemyGhemy2Ghemy3

Jumbo cu Ghemy au avut 5 puisori: Fomista, care a devenit Misha, seamana cu mama la colorit; Bella, seamana cu tatal; Fluffy si Broscoi-actual Spritz, amandoi negri; si Blondu’, devenit Schweppes. Cam in aceeasi perioada a fost salvata Tigri din parc, o pisicuta de vreo 5 luni, muscata de ureche, numai piele si oase. Si stateam la garsoniera.

familia

Dupa plasarea celor sus-mentionati, a ramas in casa cine nu ne-am fi asteptat…Spritz. Initial destul de vioi, acum e “autistul” casei, e grasun ca Ghemy, lenes, smecher, nu pronunta sunetul “i” din “miau” decat odata pe an, e un farfarel, face prostii rar da’ bine, sta in dulapu’ cu rufe sau in mijlocul geometric al patului…de regula n-ai loc de el sa te pui in pat. E un ursulet de plus care se lasa smotocit si face “poc” pe jos cand vrea ceva, de regula fix in fata usii sau a picioarelor tale. Este fan laser si cam atat. Prefera crontzo fata de orice altceva. Si are 3 anisori, impliniti in mai. A mai trecut pe la noi Gandac, foarte iubit de Spritz, care a devenit baby-sitter. Dar 3 motani negri…prea mult.

SpritzSpritz2Spritz3

Ultima, dar nu cea din urma, cea mai tanara, cea mai neasteptata surpriza…Jessy, pardon, Jerry devenit(a) Jessy.Era atat de mica ca nu stia sa pape nimic, a crescut 2 saptamani pe maruntaie de pestisori. Abia facuse ochisori. Si era un sac de purici. Trebuia sa fie plasata, insa a stiut sa se faca iubita. E o supriza in fiecare zi, cu meniul ce si l-a facut singura, de pestisor asortat cu salata verde; cu varza cruda rontaita savuros; sau cu porumbul din conserva, preferat fata de peste. Ii place sa vaneze si sa pape muste/fluturi, are o gura de trezeste un cartier, si tactici de trezire eficace. Supranumita si “Bestia”, tocmai a facut un anisor. Inca isi mai alearga coada cateodata. L-a nenorocit pe Jumbo, eliminandu-l de la joaca cu paiul. E o rasfatata si o alintata, fiind si foarte geloasa.

Jessy

Jessy2

Jessy3

Later edit: Ăștia erau în vara lui 2009. Numai că vremuri de restriște s-au abătut asupra noastră, când în ianuarie 2010, am pierdut-o pe Jessy. Ușa nu a fost închisă cum trebuie, Ghemy și Jessy au plecat la plimbare, noi eram foarte obosiți și n-am observat decât dimineață. Pe Ghemy am recuperat-o dintr-o magazie din casa scării, sac de purici. Pe Jessy n-am mai găsit-o.

Prin primăvară, l-am recuperat de pe străzi pe panarama de Duo. Curățel, îngrijit, l-o fi luat cineva și s-a răzgândit pe urmă. Se învârtea nedumerit pe sub roțile troleului oprit la capăt de linie. Pe când l-a cerut cineva spre adopție, îl îndrăgisem deja prea mult. Așa că a rămas să ne încânte cu trilurile lui, când nu-i convine ceva, cu joaca necontenită cu coada, cu mușcăturile – din dragoste, cu dormitul în brațe și nu în ultimul rând, cu boticul și pernițele roz.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Leave a Reply