S-au dat, s-au terminat, aproape că e gata și a doua etapă de repartizare. Mare tam-tam ca de obicei în jurul notelor mici, dar ce se ascunde după aceste note, nu se întreabă nimeni.

Cum ar fi faptul că cei care dau pentru prima dată examenul de titularizare, de multe ori habar nu au din ce dau, la ce profil au dreptul să dea cu specializarea de pe diploma de licență, sau că se poate ieși din examen în primele 10 minute și figurezi apoi ca neprezentat. Unele informații sunt publice, dar documentația este stufoasă și descurajantă, altele se află la o bere de la un cadru didactic, de preferință suplinitor, care a trecut prin câteva încercări ale sistemului.

De altfel, nimeni nu menționează alături de notele mici, acele note de 9,80, cu care suplinitorii calificați, cu experiență și cu grade, nu au ce catedre să aleagă, pentru că nu există posturi. Iar atunci când există, sunt rezervate, la propriu și la figurat, pentru repartiții numai de cine trebuie știute. Evident, legal, căci acest minunat sistem permite tot felul de permutări și combinări.

Dar sistemul funcționează. Chiar dacă unii rămân cu buza umflată pentru că alții au știut să profite, chiar dacă uneori trebuie să suni în alt județ la inspectorat ca să te lămurești ce trebuie să faci, pentru că inspectorii din județul tău sunt ocupați, sau nu răspund la telefon. Sau îți dau sfaturi eronate. Se mai întâmplă.

Leave a comment

Leave a Reply