Rețetă – Vinete umplute, la cuptor


Sau dovlecei, sau cartofi dulci fierti, sau gulii.
Procedeul e destul de simplu, se vede din imaginile de mai jos.
Se pregătesc legumele (eu am folosit 2 vinete mici, 1 dovlecel din grădina bunicii, 3 ardei, 2 grași și unul kapia, 2 cepe din grădina bunicii), ciupercile, niște caș și șunculiță, o roșie. Se curăță totul. Se toacă ceapa și ardeii (în cazul meu, la robotul de la mama soacră). Se pun la călit în puțin ulei. Se scobesc vinetele și dovleceii tăiați pe jumătate, se toacă ciupercile cu ce-am scobit, se pun la călit cu ceapa și ardeii. Se umplu vinetele și dovleceii cu umplutura din tigaie, se pun în tavă (eu am pus fără hârtie de copt), se dau la cuptor, sau se pot împăna cu carne și/sau șuncă. Ulterior am constatat că sunt delicioși fără carne. După vreo 30 de minute, am pus și feliuțele de roșie și de caș, am lăsat să se rumenească, și gata.

Poftă bună!

Leave a comment

Leave a Reply