Purici, capuse? nici o problema!

Vara cam rar scapi fara infestari cu purici, cu pisica sau catelul in casa .

Cu cat sunt mai multi, e cu atat mai tragic pentru portofel. Personal nu am incredere decat in produsele spot-on Frontline (pe baza de Fipronil) sau Stronghold (substanta activa= Selamectin), fiind eficiente – pe testate. Frontline e bun indeosebi contra puricilor si capuselor, la caini si contra paduchilor, in timp ce Selamectina actioneaza asupra puricilor, dar ajuta si la tratarea raiei sarcoptice si a unor viermi parazitari inelari.

Numai ca substantele astea sunt si scumpe, o singura doza de Frontline pentru o pisica e in jur de 20 de ron.

Asa ca la o populatie mai mare cum ar fi cele 4 mate ale noastre, solutia optima este o fiola mai mare, de 120 mg Stronghold sau de 2,67 ml Frontline (pentru catei intre 10-22 kg)  . Avand in vedere ca doza pentru pisici e de 0.5 ml Frontline mie mi-a mai si ramas. Diferenta dintre cel pentru catei fata de cel pentru pisici e de 20mg/l substanta secundara, adica nesemnificativa.

Am masurat la liniuta de ml cu seringa, au ramas fix 0.67 ml, suficienta pentru un catel sub 10kg sau pentru o pisica, si mai ramane ceva. A costat 35 de lei, deci e la vanzare cu 7 lei. Sariti cat e oferta, ca e crizaaaa…

Leave a comment

Leave a Reply