Există o vorbă pe la noi, care zice că e bine că prostia nu doare. Că dacă ar durea, ar fi cam gălăgie maaaaare tot timpul.

Eu zic că doare prostia. Și nu mă refer la cei care se lovesc/rănesc din prostie. De regulă, suferă nu subiectul prostiei, ci obiectul acesteia, indiferent care ar fi acesta.De exemplu,  când conduce unul ca un prost pe stradă, suferă ceilalți participanți la trafic, șoferi, mașinile lor, sau pietonii. Iar exemplele pot continua….la infinit.

Join the Conversation

5 Comments

  1. Din pacate sunt multe persoane care, din prostie, nici macar nu-si dau seama de implicatiile pe care le-ar putea avea actiunile lor. Multe persoane se implica in domenii in care nu fac fata, in care pun in pericol viata oamenilor, si, mai rau, este ca, pentru bani, alte persoane ii incurajeaza si-i fac sa creada ca s-ar putea descurca… Insa nu este asa…Cineva ar trebui sa-i opreasca, inainte sa poata cauza vreun rau si astfel sa fie nevoiti sa se opreasca…. Dar atunci, pentru altcineva, ar putea fi prea tarziu…. Nu e doar cazul soferilor…. Ganditi-va cati ies doctori din facultatile de medicina, platind…. cati asistenti medicali analfabeti ies din scolile postliceale …. Si astea sunt doar cateva exemple…..

  2. Din pacate, asistam la o popularizare a prostiei, valoarea nu prea mai este respectata. Multi mediocri ajunsi in functii "inalte", cred ca ei le stiu pe toate. Nu accepta nimic din partea celor mai cu experienta. Sunt medici cu mai putin experienta care se simt vexati atunci cand o asistenta cu experienta le sugereaza ca tratamentul indicat nu este OK, desi in joc este viata omului. Studentii la facultatea de asistenta medicala s-au dus acolo "ca sa ajunga asistenti sefi", nu pentru ca ii intereseaza viata omului. La management, am auzit studenti care s-au dus acolo "ca sa ajunga directori". Ascult si ma minunez! Mai exista un proverb la noi care zice ca "Prostul care nu e fudul nu e prost destul." Am asociat acestui proverb situatiilor de mai sus.

  3. Eu cred ca prostia doare, insa, doar la oamenii capabili sa o si inteleaga. Fiecare o facem, doar nu ne nastem invatati, singura problema este ca unii mai si invata din greseli, iar altii nu.

Leave a comment

Leave a Reply