Când adopți o pisică, de regulă, nu vine cu manual de utilizare. Decât dacă o adopți de la stăpâni iubitori, care îți fac o listă lungă de lucruri de făcut și lucruri de evitat. Dar hai să analizam, pe lângă câte facem noi pentru ea, câte poate să facă ea pentru noi.

1. Pisico-terapia. Un subiect vast și controversat. Îl vom analiza în altă postare pe larg. Aici vom menționa doar că pisica simte dacă ești supărat sau suferind și vine negreșit lângă tine.

2. Verificare calitativă a unor produse alimentare. Eh, aici e mai tricky, că trebuie să ai un specimen de pisică gen Jumbo, foarte pretențios, simandicos, capricios, dar și foarte mare consumator de anumite produse alimentare. Interesant e că oricât ar fi de pofticios la bunătățile alese, dacă nu sunt de bună calitate, le lasă neatinse sau chiar dă cu laba în semn de ” e mizerie” . Așadar, noi avem verificarea asigurată la: creme de brânză, brânze topite, iaurturi, sana, smântână, lapte, frișcă, caș, cașcaval, cam toate lactatele în afară de telemea foarte sărată, mezeluri (deși astea sunt rare la noi), în special cremvursti, cârnați picanți, tot ce nu e foarte afumat, măsline, cărnuri (de regulă prăjite, că deh, crud nu e gustos), croissante, chipsuri, pop-corn, etc.

3.Companie de joacă. Indiferent de vârstă, până la 8 ani cel puțin, cât împlinesc Jumbo și Ghemy în 2013, sunt dispuși să se joace. Cu bila, cu paiul, cu bucata de carton, cu orice…

4. Companie de somn, încălzitor de plapumă. Iarna mai ales, se face ciorchine de pisici în pat, abia mai ai loc să te așezi la somn. La picioare, pe plapumă, sub plapumă, cine unde nimerește. Blănoșii țin și de cald…

5. Cosmetică. Probleme cu punctele negre? Ai nevoie de ceva abraziv pe față? Nici o problemă, dacă ai o pisică pupăcioasă ca Mika. Fie că se spală și bagi și tu capul, fie că vine special să te pupe, mai ales dimineața…niște limbuțe pe față/nas/bărbie și tratamentul e gata!

Va urma.

Join the Conversation

3 Comments

  1. Minunatele pisici 🙂 Gomajul pe care ti-l fac e mai eficient decat orice tratament cosmetic imens de scump 🙂 si efectul analgezic in dureri de spate sau de burta sau de cap sau de orice, nu incape comparatie:)

  2. Spune-mi, te rog, din experienta ta cu pisicile, e devreme sa castrez un motanel la 6 luni? Este extrem de agresiv cu celelalte pisici…. e imposibil de descris ce batai provoaca, idiferent ca sunt pisici sau motani, sterilizate sau nu…. totuna, toti sunt dusmani!!!! e ffff gelos si posesiv si teritorial si am ajuns la concluzia ca e precoce sexual (are toate manifestarile unui motan matur), de asta ma gandeam ca ar fi o solutie castrarea lui.
    Helga 🙂

    1. Ideal dupa parerea mea e de pe la 7 luni, totul e sa fie dezvoltat suficient,oricum daca veterinarul considera ca e prea mic, nu se complica. Daca are o greutate suficienta sa suporte anestezia, nu e nici o problema. In occident se sterilizeaza/castreaza si mai repede de 6 luni, deci varsta nu e o problema. Iar comportamentul intr-adevar se poate ameliora dupa castrare, din punctul asta de vedere cat mai repede, cu atat mai bine, sa n-aiba timp sa se invete asa agresiv. Unele pisici, motani sau femele, oricum pot fi mai solitare si sa nu suporte bine prezenta altor rivali, sa fie geloase…si drept urmare are nevoie de mai multa atentie ca celelalte. Bafta cu castrarea:)

Leave a comment

Leave a Reply