Pisică bolnavă sau stresată?

Feb 16, 2011 by     No Comments    Posted under: Pisici

O pisică stresată se poate comporta ca o pisică bolnavă.

Dacă pisica devine apatică, nu se mai joacă, nu mai mănâncă, se linge excesiv etc., nu înseamnă neapărat că este bolnavă. Poate fi o formă de protest la una sau mai multe schimbări în mediul ei obişnuit. În acest caz, medicul veterinar nu are ce tratament să-i facă. Dimpotrivă, ar trebui să recunoască semnele stării de stres şi să intervieveze proprietarul despre condiţiile de viaţă ale pisicii respective. Respectiv, ar trebui să sfătuiască stăpânii cum să îşi protejeze pisica de stările de stres. Din acest punct de vedere, este importantă existenţa unei relaţii strânse stăpân-pisică-veterinar.

Pisică poate fi stresata de apariţia sau dispariţia unui membru al familiei, de schimbarea locuinţei, de schimbarea rutinei zilnice, de schimbarea programului celor din casă. Unele rase nu suportă bine singurătatea, Ragdoll, de exemplu. Caz în care pisica trebuie “tratată” cu tehnici anti-stres. Dacă e posibil, se elimină factorul de stres, dacă nu, trebuie ajutată să accepte noile condiţii, în funcţie de particularităţile fiecărei pisici.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>