O săptămână prin titluri de ziare

În decurs de maxim 7 zile, dacă urmărim titlurile, putem afla așa:

La capitolul cheltuieli din banii care nu-i avem, Senatul plătește în acest an 4,6 milioane lei pentru cazare la hotelul Radissson Blu din Capitală.

Dar asta nu e nimic pe lângă bugetarii de lux din administrația Brașovului. Cu un salariu de 13700 lei pe lună net în 2008, pe care îl aveau nu una, ci zeci de persoane din Consiliul Județean sau Primărie, Prefectură, m-aș simți și eu bine, la adăpost de criză, să zic așa. Nu m-ar deranja nici reducerea cu 25% a salariului, sincer.

Mă întreb câți dintre cei 5 milioane de hipertensivi români au ajuns în pragul infarctului când au citit articolul de mai sus, mai ales dacă lucrează în învățământ sau sănătate.

Dar nu-i nimic, ni se mai scot ochii cu niște așa-zise economii la Camera Deputaților, care vrea sa reducă cheltuielile cu bunurile si serviciile cu 20%, iar cele cu activele nefinanciare cu 40%.

Primăriile nu suferă prea tare totuși din cauza reducerii salariilor, după cum aflăm din ziare, unde o mână taie 25%, cealaltă dă 25% mărire…ce bine că-și votează singuri salariile. Eu aș propune să se voteze prin refrendum salariile și pensiile din sistemul bugetar, inclusiv pentru deputați și senatori.

Ne mai distrăm un pic (cu un zâmbet amar) cu declarațiile contradictorii ale lui Boc și ale șefului FMI (las la latitudinea fiecăruia să decidă cine minte și cine spune adevărul), în care unul zice că nu a impus reducerile de salarii, altul zice c-a ales răul mai mic…Ce să faci, că oficial doar n-avem destui bogați, pe care să-i impozităm progresiv, ca să susținem săracii, ne declară Ministrul Finanțelor. Oficial, repet. Că doar ce s-ar întâmpla dacă am plăti toți impozite?!- vorba filmului.

Guvernul s-a gândit să ne taie și alcoolul și țigările mai ieftine din duty-free, că doar încurajau evaziunea fiscală. Așa că vrea să le închidă, primul pas fiind – nu le mai dă autorizații de funcționare.

Evident că tot iubitul Guvern (sună ca iubitul partid de odinioară, nu vi se pare?) are obrazul gros și nu prea-i pasă de nimeni, nici de soluțiile lui Patriciu, care are câteva recomandări inteligente pentru ieșirea din criză a țării. Dar degeaba.

Așa că scapă cine poate! oamenii pleacă la cules verze și căpșuni, la cărat saci de ciment pe șantiere, mai rău e că își lasă copiii la rude, bunici, vecini, care numai educație nu le oferă.

Leave a comment

Leave a Reply