În unele cazuri, chiar dacă ești titular, ai treabă și peste vară. Ca să nu mai zică lumea că profesorii huzuresc și au prea mult liber.

De exemplu, la școala noastră, dacă ai onoarea să fii diriginte, ai și obligația să completezi Registrul Matricol. Și când ai putea să faci asta? Numai după ce ai terminat toate mediile de calculat, adică în vacanță.

Dacă ai situații neîncheiate, corigențe, atestate nesusținute în sesiunea din mai din cauza corigențelor, la clasele terminale, mai mergi la școală câteva zile și în prima jumătate a lui august, înainte de a doua sesiune de Bac.

Iar pentru suplinitori, nu uitați de REVALIDAREA dosarelor din 1-2 august. Da, e ceva nou, dar veți rămâne cu buza umflată dacă ratați ”evenimentul”, eventual ați plecat la țară și v-ați scos de la întreținere, fericiți că până la ședințele de repartizare de la sfârșitul lunii august nu mai aveți treabă! Vă sfătuiesc să scoateți calendarul mișcării personalului didactic și citiți-l cap-coadă, ca să nu vă mirați când vă spune pe 25 august că nu mai figurați în baza de date.

În concluzie, nici nu mai contează câte zile de concediu ți-au mai rămas…dacă mai participi și la niște proiecte europene cu program pe vară, adio vacanță. Și încă nici n-am pomenit de perfecționarea care presupune învățat și examene, mă refer la definitivat sau gradul 2. Că la gradul 1 faci o lucrare, nu mai dai examen, dar tot e de lucru…

Vacanță plăcută!

Leave a comment

Leave a Reply