Ni se taie

Guvernul taie și spânzură…tot cu noi, poporul.

Și ce face poporul? Trăiește mioritic ( a se citi resemnat) și-și zice că se poate și mai rău.

Cine iese în stradă? În momente în care ar trebui să fim toți acolo? Ies pensionarii. Și mamele. Și cam atât.

De ce? Pentru că restul bugetarilor depind de salariul ăla amărât pe care-l iau și deja se gândesc cum vor trăi din și mai puțin. Și le e teamă că li se vor tăia și zilele în care ar sta în stradă. Probabil pe asta și contează conducătorii noștri.

Pe pensionari deja i-au luat în vizor cu promisiuni care să le închidă gura pe moment, cum ar fi că măsura de reducere a pensiilor va dura doar anul acesta. Tâmpenii propagandistice. Trece momentul de protest, trece și anul, la anul bugetul va sta și mai prost…restul e previzibil. Mă întreb cât de urât vor face mamele în stradă, cum le vor opri fără să pățească vreun bebe ceva și ce promisiuni vor câștiga din asta.

Mă întreb ce ar mai trebui să facă guvernul ăsta și președintele ăsta ca să ne revoltăm cu adevărat? Încet-încet ne taxează și pe aerul respirat, iar poporul…înghite. În sec. Și așteaptă vremuri mai bune, când de fapt e tot mai rău. Încep să cred tot mai mult în teoriile conspiraționiste care spun că revoluția n-am făcut-o noi, de fapt.  Cum am fi putut?!

Dacă au deschis un pic gura pensionarii, au și apărut pe post amenințările că va fi mai rău dacă nu semnăm acordul cu FMI, că va crește euro la 6 lei, că nu vom ieși 10 ani din recesiune etc. Fraților, din recesiunea asta nu ieșim nici în 20 de ani, cu sau fără FMI! Nu în stilul românesc, ăla de fură ce poți și cât poți, că nu se știe ce vremuri vin.

Probabil la anul se vor majora și taxele, că iară n-avem bani la buget. Atunci ce vom zice? Că se poate și mai rău? Cât se mai poate strânge din cureaua aia? Vom începe să murim de foame? Sau poate de alcoolism, că se pare că suntem pe locul 2 în Europa la consum excesiv de alcool. Poate de asta vedem atât de în roz viața, care e orice, în afară de roz. Poate ajungem pe locul 1. Iar pe conducători tot nimeni n-o să-i taxeze pentru mișeliile lor.

Leave a comment

Leave a Reply