Minunata si ciudata pisica

Va plac pisicile? nu va permiteti sa raspundeti cu da daca nu aveti cel putin una in casa….
Stiati ca?
Media de varsta pentru o pisica domestica este de 15-17 ani pentru un mascul, si 17-19 pentru o femela, crescute in conditii optime. Recordul de varsta a fost inregistrat in anul 1957 in Marea Britanie, in orasul Devon de Ma, o pisica ajunsa la venerabila varsta de 24 de ani. Recordul a fost doborat de un motan vecin – Puss – din acelasi oras Devon, care a murit in anul 1939, contabilizand nu mai putin de 36 de ani de existenta.

Ca sa calculati varsta pisicii in ani umani, consideram ca  ca pisicile ating maturitatea la varsta de un an, care ar putea fi vazut ca, de fapt, 16 ani in ani umani. Adaugati apoi inca 4 ani pentru fiecare an care se scurge din viata pisicii voastre. Ca o paranteza, Puss avea nu mai putin de 16+(35*4)=156 ani aproximativ…..Ne mutam in Devon? 😉

Motanul Himmy, cel mai gras motan din lume, s-a stins in anul 1985 la varsta de 10 ani. de atunci, recordul sau de greutate nu a fost depasit, el cantarind in acel an nu mai putin de 21,3 kg, avand o lungime de 96,5 cm. Himmy a trait in Australia, Queensland. Asta ca sa nu mai zica nimeni despre Ghemy ca la cele 6,3 kg ale ei e grasa, da?!

Leave a comment

Leave a Reply