Robin
bebe mic Robin

A apărut și bebe (că doar nu era să rămână în burtică), fără instrucțiuni scrise . Cum era și normal, nu-i așa? Ei bine, nici nu trebuiau, zic eu…

Ajunge să îți asculți inima de mami (și deloc de sfaturi binevoitoare aberante). Să te conectezi și să te bucuri. Să reziști oboselii crunte. Se poate 🙂 La aproape 4 luni e timpul pentru o recapitulare: somn, hrană, baie, scutecit, purtat etc.

Ce a fost deosebit de important, conectarea din primele zile, s-a întâmplat întocmai. Pe urmă, acasă, a continuat acest proces. Chiar dacă, din cauza oboselii mari și a incapacității de a ieși primele zile încă la cumpărături, a fost nevoie de ajutor în casă. Emoțional cam dărâmător, dar na, nu sunt nici eu chiar așa de super-woman, orice ar povesti unii și alții.

Acasă ne-au așteptat un număr mare de pisici, care s-au mai împuținat ulterior, în luna următoare. Au fost și gelozii, au fost și momente dulci între bebe și ele. La fix 3 luni a intrat și labradorița în peisaj. Într-un apartament. Nu, n-am să renunț la animale, chiar dacă am reclamații și nu găsesc locuință adecvată din cauza lor. Fac parte din stilul de viață. Da, este mult păr de animal, dar există aspirator. Iar bebe nu se îmbolnăvește de la animale, dimpotrivă 🙂 chiar duduie de sănătate. Iar când adoarme lângă o pisică torcând…e priceless.

După câteva zile acasă am și ieșit din casă, cu bebe în sling. Am cam simțit ceva presiune pe operația proaspătă, dar 30 de minute de mers a fost ok. Ah și ce ușurel era la 3,5 kg, față de acum la 8,5! 🙂 Slingul a rămas prieten de bază, chiar dacă inițial a însemnat scandal, până s-a prins bebe că merge la plimbare. Wrapul elastic a suplinit din când în când, însă recunosc că n-am avut răbdare niciodată să-l pun. La fel am pățit și cu scutecitul, mai să renunț la scutecele lavabile…noroc că până la urmă m-am învățat. Noaptea mai folosim de unică folosință, din cele fără clor, bineînțeles. Iar pentru deplasări, de 1 zi avem manduca, așa că ne vom aventura și mai mult.

După vreo săptămână de la revenirea acasă am ajuns în stadiul de a ne descurca singurei cu casă, pisicile, nevoile bebelui și ale mele. Mai greu așa, dar rezonabil. Așa cum mămicile știu, sunt zile și zile.

A durat puțin să citesc limbajul non-verbal și cel verbalizat al lui bebe. Mai ales că este în continuă schimbare. Sunetele diferite anunță lucruri diferite. Mișcările anunță altceva. De exemplu, datul din mâini și din picioare anunță nevoia de a fi ridicat pentru râgâiala. Mai recent, spre 4 luni, bebe dă să se ridice din trunchi, când vrea asta. Cel mai supărător în prima fază au fost sughițurile, lungi și anevoioase…Colici prea puțin, mai mult când am dat de cireșe 🙂 Respectiv, de curând, că se schimbă digestia și intervalul de făcut treaba mare…

La 6 săptămâni am făcut prima excursie în afara orașului. Iar mai apoi la 2 luni și un pic am mers la mare. Zilnic ne luăm porția de aer în natură. Azi a început să rupă iarbă cu mâna. De ceva timp am trecut în etapa senzorială în care punem mânuța și zgârâim orice suprafață la care ajungem. Duce și la guriță ce se poate, ține jucării, zâmbește și râde-din prima lună, mai ales dacă este lăudat. Iubește să fie între oameni, să interacționeze, stă în brațe la cei cu care interacționează (nu e disperat după mine și nici după brațe, stă și unde-l pun prin casă să se uite ce mai fac sau să se joace cu mânuțele de la 3 luni și-un pic-că să desființăm și mitul învățatului în brațe). Pot merge oriunde cu el, inclusiv la restaurant. Drept e că n-am nicio problemă cu alăptatul în public, unde ne apucă … Am fost și la concert folk, am fost și la foc de tabără șamanică la Pietrele lui Solomon, fără reclamații de nicio parte.

A, și faimoasa întrebare: doarme noaptea? da, doarme…ca orice copil, diferă durata somnului probabil. El doarme somnuri de cam 3-4 ore, între care papă în semi-somn cam 10 min. Da, dorm cu el în pat, lângă mine, mai nou mă și verifică, primesc câte un cot sau câte un picior 🙂 Dacă se trezește înaintea mea, mă inghionteste și când deschid ochii, râde la mine…și se anunță o dimineață perfectă 🙂

Nu, nu are program de papa sau de somn, sau de baie, în primul rând pentru că mami e incapabilă de felul ei să se țină de vreun program. Singura constantă este trezitul dimineață târziu-spre prânz de preferință…cine mă știe, cunoaște 🙂 Așa că sunați seara cu curaj, dar niciodată dimineață! Baie îi fac când mi se pare că e nevoie, nicidecum zilnic. De regulă ne-apucă miezul nopții și cu asta. Și ce dacă? nu depindem de nimeni. E perfect așa.

A, și revenind la alăptat….am avut emoții cu mâncarea mea, cât și ce să mănânc, să am lapte etc. Păi…acum mănânc când m-apucă foamea, adică pot să și sar o zi exclusiv cu fructe, mănânc vegetarian, iar lăptic este, chiar dă pe-afară în majoritatea timpului. Iar bebe e un păpăcios, fălcuțele stau dovadă 🙂

Later edit: după ce am scris articolul, a cășunat pe mine o criză urâtă de fiere care s-a lăsat cu operație. Despre cum am trecut peste asta, în articolul următor!

Leave a comment

Leave a Reply