Intalnire copil mic – catel

Feb 4, 2016 by     No Comments    Posted under: Brașov, Magie de mami

caineSituatie “nu asa se face”!

Personaje: catel labrador , therapy-dog in devenire, la intoarcerea spre casa de la tarcul cainilor, liber prin parc, la joaca cu alt catel liber prin parc; copil, fetita, max 2 ani, iesind de la parcul copiilor, lasata de parinti sa se deplaseze in directia cateilor.

Descriere: Brasov, parc, ora 21.00. Ce cauta la ora asta o fetita cu parintii in parc, ei bine, nu comentez, Ca s-ar putea sa ma gasiti si pe mine pe-acolo (speram ca nu va fi cazul, vom fii in curte sau in plimbare pe tarla, la tara). Reya venind spre casa si gasind un catel la fel de liber ca ea pentru a-si consuma excesul de energie. Fetita, cu parintii, in drum spre casa, observa cateii si vrea la ei. Initial, parintii o trag inapoi. Apoi, spre mirarea mea, o lasa sa plece in directia noastra. Reya, ca o catelusa draguta cu copiii ce este, ii merge in intampinare. Cred ca era cam de 3 ori cat copila, la inaltime se cam egalau. Vazand ca parintii nu schiteaza niciun gest, imi zic c-o fii si copila obisnuita cu cateii. Ii strig totusi Reyei sa se comporte frumos, nu cumva s-o darame din exces de zel. Ea se conformeaza, se opreste langa ea, o saluta, o pupa (ca era la inaltimea ei, doar), da din coada si se agita, chemand-o la joaca. Fetita se sperie, probabil de la linsul pe fata sau de la agitatia catelului si incepe sa planga. Reya pricepe ea ceva si se departeaza. Taticul fuge la fetita, o ia in brate si pleaca cu mamica, intr-o frenezie de nedescris, explicand copilei : Vezi ce patesti daca nu asculti?!

Concluzie: draga tatic si draga mamica, tocmai v-ati nenorocit copila. Dintr-o intalnire placuta, tocmai ati transformat experienta intr-una traumatizanta, fetita voastra va ramane cu un sentiment de vina, frustrare si neintelegere, potentat de o frica de catei care poate sa-i marcheze viata.

Ce puteati face? Sa fiti langa ea cand se apropie catelul, sa le faceti cunostinta, sau macar sa-i explicati cum se comporta un catel. Sper ca ati facut-o ulterior macar. Daca nu, poate o veti face totusi candva, sau o va face altcineva pentru voi. Asa sper. Nu consider ca ar fi trebuit sa fiu eu langa ele. Nu eram in mediu controlat, nu mi-ati atras atentia cu nimic, catelul n-a gresit cu absolut nimic in situatia data.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>