In parc la Buzau

Tot pe drum catre mare, ne-am oprit si in Buzau.

Am avut si ghid, Lili ne-a dus la o terasa de restaurant in mijlocul unui parc ce ni s-a parut imens, raportat la ce cunoastem. Foarte racoros, gen padure cu alei, foarte multe alei, foarte multa lume, ceea ni s-a parut normal oarecum caci caldura era insuportabila in oras. Si noi plecasem din Brasov pe ploaie si frig.

Foarte misto terasa, pe un lacusor, cu podet, tot tacamul. Inghetata Betty Ice, servita cu frisca si stickuri cu cioco. Chelneri cam aiuriti, ca dupa ce am clarificat oarecum ce sortimente au si ce n-au, si am comandat, tot mi-a zapacit comanda, in loc de caramel mi-a pus rom cu stafide, eu care nu suport romul. Noroc ca BettyIce a fost la inaltime, chiar mi-a placut inghetata.

In parc, tarabe cu vata de zahar, maruntisuri gen dispozitive de baloane de sapun, tot tacamul. Iar pe iarba stropitori peste tot. Si multi catei. N-am mai vazut demult atatia maidanezi. Se pare ca incolo au supravietuit. N-o fi avand Asociatii Milioane de Prieteni. Poate de aia.

Si avea si hidrobiciclete pe lac. Si balansoare la masa. Pe care au stat baietii 🙂 Si se pescuia dupa niste vaduvite. Foarte frumos.

Apoi am fost sa vedem o terasa cu piscina in mijloc, ceva nou si foarte lux pentru Buzau. Cu saltele, fotolii si canapele de piele,  ecran imens sus, probabil pentru meciuri, ca-n tara asta doar aia mai atrage clienti la baruri…Ce am remarcat insa, piscina micuta si fara dusuri vizibile. Adica, in civilizatie, faci un dus inainte sa intri in piscina, ca na…dar poate ca se obisnuieste asa doar in civilizatie. Terasa e undeva langa strand, care e de 3 ori mai ieftin.  Intrarea e de parc, alei, cu lacuri cam jegoase, innamolite, nedrenate demult, de-o parte si alta a aleilor, dar si o bucata mare si misto de teren circular cu piste amenajate pentru role, biciclete, etc. Mult mai mare si misto decat aia 3mp din Centrul Civic.

Cam asta a fost impresia despre Buzau.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Leave a Reply