Iarna, apa calda si pisicile din gradina

E foarte iarna afara. Atat de iarna, ca a venit si apa calda ( care nu e rece ca-n melodia de la Parazitii -cred ca ei canta…stiti ca nu le am cu nume de artisti, melodii, filme etc. Doar ca intre anumite ore nu e deloc.)

Evident, inainte de apa calda a sosit si caldura in calorifere. De la CET. Ca iar au primit bani de la buget (de la buzunaru’ nostru, adica), iar se discuta stergerea datoriilor de la stat, iar n-a avut nici un efect vreo petitie a cetatenilor care vroiau sa se investeasca acei bani in ei, adica in posibilitatea de debransare fara costuri sau de instalare de centrale proprii.

Iar daca se mai intreaba cineva de ce abia acum a venit caldura si apa calda, e simplu: CET-u’  zice ca asociatiile n-au cerut, iar restu’ lumii zice ca Cet-u’ n-a dat…

Iar pisoii din gradina mai apar din cand in cand cu foamea urland in ei, cu nasurile mucoase, tusind, luptand pentru supravietuire. Atat de frumosi, alintati, dar….stiti cantecelul “nu, nimeni nu ma vrea….”….asta e realitatea cruda. Un blond de 1 an, unul de 3 luni, un miaunel gri tigrat de vreo 6 luni, un pitic alb cu negru racit, o pitica mai alba decat neagra si care e maraita la mancare, ochisori verzi alias tigratul grasun cu alb…om vedea la primavara daca au gasit locuri unde sa se incalzeasca, mai bune decat gradina unde dormeau zilele trecute, pe pamantul rece.

E iarna. E frig. Iar in seara asta pe banca din fata blocului am intalnit o colorata ca Ghem, de vreo 3 luni, care ne-a sarit in brate direct, cand am bagat-o in seama. E clar ca cineva fara pic de suflet a dat-o afara din casa fix acum, cand a venit iarna. Dupa cateva ore tot pe banca statea zgribulita. Si probabil va dura pana se adapteaza la viata de afara, pana isi face curaj sa caute locuri mai caldute, in caz ca supravietuieste. Sau, poate….stiti pe cineva care i-ar putea oferi un camin…orice e mai bun decat frigul de afara, pentru un pui de pisica crescut in casa.

Later edit: Pisicuta a disparut. Nu vreau sa ma gandesc c-a inghetat. Sper sa se gandeasca cei care au dat-o afara…si cei care iau o pisicuta in casa si nu o fac cu simtul responsabilitatii, iar cand apar primele neplaceri, inconveniente, o dau afara.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Leave a Reply