Faceti mai copii, ca ajungem mai rau ca-n Idiocracy

Apr 16, 2008 by     No Comments    Posted under: Diverse

S-ar potrivi sa zicem ca al lor va fi pamantul…Nu, nu este o tema religioasa…..deloc.

E vorba insa de o viitoare super-putere, fara granite, fara legi, fara restrictii….pentru simplul fapt ca isi folosesc la maximum functia de reproducere….incepe sa se lumineze subiectul?…..

Tigani, rromi, sau cum vreti sa-i denumiti, nici macar numele nu le apartine (citat wikipedia):

Se presupune ca numele de “tigani” (zingari, tsigans, zigeuners, cigani, cikani in alte limbi) provine din grecescul athinganoi, (tradus: “a nu se atinge”), numele unei secte din Bizant care practica izolationismul, cu care rromii au fost confundati.

Cine sunt? “Tiganii sunt originari din nord-vestul Indiei si nord-estul Pakistanului.Începând din secolul V tiganii au migrat în Iran si în Asia mediteraneana, apoi în Imperiul bizantin în secolul IX, de unde au patruns si în sud-estul si centrul Europei (secolul X – secolul XIV), ca si în nordul Africii. În secolul XV au patruns în Europa apuseana (în special în peninsula Iberica, iar din secolul XIX în cele doua Americi. Sunt semnalati în Tarile Române în secolul XIV, fie ca mestesugari liberi (fierari, aurari, rudari, spoitori, caldarari, cantareti, etc.) organizati în satre, fie ca robi (sclavi) boieresti, domnesti sau mânastiresti.”

In schimb, te lovesti de ei oriunde te duci, atat in strainatate cat si in tara….

De exemplu, daca vrei drepturi de sedere, sau vrei sa muncesti legal in UK….guess what….ne-au facut o reputatie cetatenii nostri rromi de ai niste restrictii foarte dragute: poti fii self-employed, platitor de taxe cu acte in regula, dar nu te poti angaja……

Problema mea, personal, e alta….daca vreau o casa pana in max 50.000 de euro undeva la max 20 de km de Brasov, pentru care oricum 35 de ani am plati de ne-ar iesi pe ochi si nici nu sunt sigura ca ne-ar da banca atatia bani , ca deh, suntem si noi, o ea si un el oameni muncitori cu carte de munca si cu taxe platite la stat, dar bani de avans de unde sa scoti…din piatra seaca….eh, deci sa zicem ca vrem o casa la 50.000 de euro…..pai dragii mei, singurele localitati in care poti gasi o asemenea casa sunt cele listate cu locuitori majoritari de etnie rroma……

Care ar fi problema?….pai ar fi….ca daca ne gandim la satul Araci, comuna Valcele de ex., si dam o cautare pe Google dupa locuitorii sai tigani…aflam de ex. (sursa: Gardianul): “Primarul comunei Vâlcele,…, sustine ca tiganii din satul Araci au furat in aceasta toamna aproape toata recolta de pe câmp, iar când au fost prinsi la furat, au rupt procesele verbale de contraventie in fata politistilor.In localitatea Araci, comuna Vâlcele, au fost trimise forte de ordine care incearca sa aplaneze tensiunile interetnice dintre comunitatea de romi si restul localnicilor.”Nimeni nu le poate face nimic pentru ca nu au bani sa plateasca amenzile”, a declarat primarul, adaugând ca valoarea amenzilor neincasate se cifreaza la aproape 2 milioane de lei. Primarul sustine ca si el a fost amenintat de romi pentru ca a incercat sa faca ordine, iar in vara acestia s-au razbunat, incendiindu-i un hectar si jumatate de teren insamâmtat cu grâu.”

Ceea ce deja suna a adevarata scena de lupte…si la o adica situatia devine mai ….sensibila….pe an ce trece, caci: ‘In comuna Vâlcele, unde traiesc aproape 3000 de romi, natalitatea este foarte mare, de aproape 150 de nou-nascuti pe an.’

Nu e nevoie sa mai specific ca am renuntat complet la ideea de casa in zona…zona care acopera cam multe localitati….dupa cum stiti si voi….nu de alta dar la casa aia vroiam sa ne crestem copiii, in nici un caz sa-i educam razboinici pentru Legiune…..

Concluzia e ca sunt multi, si se inmultesc mult mai repede ca noi…si ce poti sa le faci?…sa le interzici sa se inmulteasca n-ai cum ca nu se supun niciunei legi….sa-i fortezi….le incalci drepturile….deci nu ne ramane decat dreptul de a plati diverse taxe la stat din care ii “ajutam” sa prospere:

La unul din castelele odinioara luxoase din Budila primarul “se gandeste la cei 1.536 de rromi, (adică 58% din populaţia comunei), urmaşii celor trei familii de servitori de acum 300 de ani. Şi la ziua cînd împarte ajutoarele sociale. Cînd ţiganii se strîng pe pajişte şi-şi cer drepturile, întocmai ca iobagii furioşi de odinioară, sub balconul grofului. Primarul le dă, lună de lună, cele 6 miliarde de lei. Istoria se repetă. Cu o singură diferenţă: aproape nimeni nu mai vrea pămînt. ” (sursa-Monitorul expres.)

Va urez sa supravietuiti…im…..:)

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>