Expo câini, expo pisici

Toate au fost weekendul trecut, n-am aflat decât după ce s-au terminat. Culmea e că am primit o notificare cu data de 24.04, de pe o pagină pisicească, însă săracu’ mail a făcut 3 zile pe drum. Oricum, au fost prea puțin mediatizate, după părerea mea, se putea și mai bine.

Ce am ratat?

La Brașov, adică acasă, la doi pași, fără să știm, s-a desfășurat Expoziţia Canină Naţională. Locația a fost Stadionul „Carpaţi”-de pe str. Zizinului (lângă uzina II). Sâmbătă și duminică au defilat 471 de câini, pe 7 ringuri, în fața a 7 arbitri. A câștigat un rottweiler provenit dintr-o canisă din Mediaș. Nu i-am găsit numele. Nu i s-a părut important important nici unui ziarist să-l menționeze.

Iar Mytex, că e mai cu moț, povestește în amănunt despre peste 650 de câini concurenți. Poate i-a văzut reporterul dublu pe unii dintre ei, spre sfârșit, mai știi?

Au fost prezente rase ca: ciobănesc mioritic, ciobănesc german, boxer, rottweiler, schnauzer uriaş, dog argentinian, buldog, husky siberian, ogari ruseşti Borzoya sau Apărătorul Moscovei, ultima încă neomologată.

Duminică a fost programată o expoziţie de club la care au participat mai mulţi ciobăneşti germani, ciobăneşti caucazieni şi o rasă în curs de omologare în România ciobănescul corb. Câteva poze și alte detalii aici.

În afară de 2 ziare locale, nici acum nu se găsesc informații pe net despre eveniment.

Mai departe un pic, în capitală, Asociaţia Felină SofistiCAT a organizat în zilele de 24-25 aprilie Expoziţia Internaţională Felină de primăvară 2010,  la Romexpo (pavilionul 23-25).

Au defilat Exotice cu părul scurt, Persane, Maine Coon, Norvegiene de Padure, Ragdoll, Abisiniene, Bengaleze, Britanice cu părul scurt, Burmeze, Chartreux, Cornish rex, Devon rex, Kurilean Bob cu părul lung, Korat, Albastre de Rusia, Sphynx, Orientale cu părul scurt, Don Sphynx, Singapura, o Angora Turcească din Rusia si Sacre de Birmania din Moscova, chiar și pisici de casă.

Totodată, în cadrul expoziției s-a organizat și a patra ediţie a campaniei:”Donează o conservă!” care constă, în strângerea de hrană pentru animalele protejate de Asociaţia Robi. O acțiune de lăudat.

BEST OF BEST locul 1. HANNIBAL’S RED ICE – female, Maine Coon cream smoke Breeder: Katrin Demitz, Owner: Nektaria Fontou (GR) Vezi toate rezultatele aici.

Poze de la participanți aici și aici.

Leave a comment

Leave a Reply