Pentru toate femeile din viața mea.

Ați auzit mulți de La mulți ani! ieri? Foarte bine! Și cum v-ați simțit? Pentru așa cum v-ați simțit, ați și arătat 🙂

Ieri am realizat cât de importantă e starea noastră interioară pentru realitatea noastră și a celor din apropiere. În nici un an n-am acordat atâta atenție lui 8 Martie. Anul acesta însă am ales să trăiesc plenar fiecare zi de sărbătoare…și îmi doresc ca fiecare zi să fie o zi de sărbătoare.

Așa că am început devreme…de la 1 Martie am confecționat, dăruit și primit mărtișoare, și mi le-am prins pe toate hainele și bluzele îmbrăcate. Și am de gând să le port până la sfârșitul lunii. Voi ați primit? dar și mai important, le purtați? la vedere? Hai să reînviem tradiția, mie mi-au plăcut zâmbetele de pe stradă când am trecut mândră cu mărțișorul meu handmade în piept, dar am văzut prea puține la voi în piept. Am o colegă care le-a purtat și anul trecut, când eu nu prea îi acordam importantă, iar acum o susțin din toată inima. E un semn, o chemare a primăverii, în natură și în suflete. Dacă vrei să fii complicea noastră, poartă și tu mărțișoarele primite! Poate fi o broșă cu șnur, un șnur în păr, o brățară șnur sau orice altceva…

Dar să revenim la 8 Martie. M-am trezit plină de viață și…m-am apucat să fac prăjituri. Urma să ne sărbătorim la școală, în colectivul profesoral, ne comandasem meniuri, însă nu se știa exact despre ceva dulce, așa că m-am hotărât să fac ceva bun, că oricum nu se compară ceva făcut în casă cu ceva cumpărat. Iar cum cu o seară înainte n-aveam starea necesară, a rămas pe dimineață. Și la ora 9 m-am apucat de 2 prăjituri, la ora 10.30 am scos a două tavă din cuptor, iar la 11.30 am ajuns la școală (Brașov-Săcele se face cam în 45-60 de minute cu autobuzele). Conform rețetei, dura cam 3 ore prajitureala, dar când ai voie bună, toate merg ca pe roate (hmm, timpul se dilată..), n-aș putea să reproduc exact pașii, dar pandișpanul din 10 ouă de casă și cu bucăți de piersici din compot și plăcinta cu mere (cu nuci, migdale, dulceață de pere, gutui și prune galbene), conform aprecierilor, au fost foarte bune.

Cât au stat la copt, m-am îmbrăcat primăvăratic, în roz (nu chiar bombon, că nu-mi place rozul), cu fustiță flu-flu cu floricele, m-am aranjat și gata, la drum. Am cam înnebunit lumea pe autobuze cu mirosul de la plăcinta caldă din sacoșă, care nici n-o tăiasem și o luasem în tavă, dar debordam de voie bună și încantare, vă dați seama…la așa o performanță :). Iar veselia, din fericire, e molipsitoare, în plus, oricine preferă omul vesel celui posomorât.

În concluzie, dragele mele femei de pretutindeni, vă doresc ca primăvara să vă între în inimă, cu miresmele și culorile ei minunate și să vă înveselească, să vă umple de viață. Să fiți atât de fericite încât să dați pe-afară și să vă înflorească zâmbete pe buze neîncetat! Cel mai mult vă va plăcea când vi se întorc zâmbetele 🙂

Join the Conversation

4 Comments

  1. iata de ce, draga mea, am simtit zilele trecute un imbold de a schimba un martisor discret, o bijuterie banala, cu unul multicolor, inflorat si handmade..:)) si l am ascultat…cu prajitureala inca n a ajuns …aroma…dar nu i timpul trecut

  2. Ce dragut! Sa imi fie rusine ca mi-am pus doar la o bluza martisor(handmade normal) si cum nu am mai purtat-o nu am mai purtat nici martisor.Imi pare chiar rau caci ai mare dreptate, trebuie sa reinviem traditia si nu doar sa sprijinim industria kitch-urilor pe data de 1 Martie si apoi sa uitam de ele sau mai rau sa le aruncam prin vreun dulap, sertar ceva.Imi place initiativa ta si cel putin de la anu' te sprijin si eu!Cu snurul stiti care e traditia nu?Se pune sub o piatra pe la jumatatea lunii martie sau cand te hotarasti sa nu mai porti martisor, se tine minte locul exact si piatra exacta unde l-ati pus si se pune o dorinta.La sfarsitul lunii martie de descopera piatra.Se zice ca daca este plin de furnici dorinta iti este implinita(Bulgarii au acest obicei, e posibil sa se fi practicat si la noi odata).

  3. Sa stii ca si eu am purtat martisor toata luna martie anul acesta. Also handmade … In nici un an nu am facut asta, dar anul acesta am asa am simtit ca trebuie sa fac. Si mi-a parut bine, fiindca mi-am influentat si prietenele in acest sens. Pana si sefa mea a adoptat ideea. Ne-a creat tuturor, o stare de bine…. Ma bucur sa vad ca nu am fost singura cu o astfel de idee… Salutari!

Leave a comment

Leave a Reply