UPDATE- am fost la revalidare la centrul de înscriere și am primit următoarea informație: ”nu e nevoie să revalidați dacă ați validat în iulie, dar dacă țineți neapărat, eu pot da click și să vă validez din nou acum.” Pentru că în calendar zice clar revalidare, am vrut, evident, chiar dacă nu mi s-a retipărit fișa. Am verificat datele cu informaticianul și a dat click la validare…Concluziile să le tragă fiecare.

Pe pagina ISJ Bv a apărut următorul Anunț modificat (trecem peste că ieri zicea altceva):

 ANUNŢ

 În perioada 1 – 2 august 2011 se depun la Centrele de concurs de la Şcoala Generală Nr. 5 Braşov şi Colegiul tehnic Transilvania:

– Dosare pentru detaşare în interesul învăţământului pentru restrângere de activitate nesoluţionată;

– Dosare de detaşare la cerere prin concurs specific;

– Dosare pentru suplinire, de către candidaţii care nu s-au înscris în perioada 14 – 24 iunie 2011;

– Dosare pentru suplinire, de către candidaţii care solicită suplinire în baza rezultatelor obţinute la concursul din iulie 2009/2010 care nu s-au înscris în perioada 14 – 24 iunie 2011;

În perioada 1- 2 august 2011 se depun la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov:

– Dosare de cumul/plata cu ora şi ale suplinitorilor fără studii corespunzătoare postului;

Programul de depunere a dosarelor:

1-  2 august 2011 – orele 9:00 – 13:00

 Arondarea disciplinelor/posturilor pe centre de concurs este aceeaşi ca pentru concursul din 13 iulie 2011.

 Candidaţii înscrişi în perioada 14 – 24 iunie 2011 respinşi sau neprezentaţi la concursul din 13 iulie 2011 vor fi înscrişi din oficiu la testarea din 3 – 4 august 2011. Candidaţii care doresc schimbarea disciplinei de concurs vor depune cerere în acest sens la centrele de concurs mai sus menţionate în perioada 1 – 2 august 2011 orele 9:00 – 13:00.

Note:

1. Candidat respins=nota mai mică decât 5

2. nu se precizează nimic despre dosarele de continuitate sau de repartizare în baza notelor din anii anteriori, care conform calendarului trebuiau revalidate în perioada 1-2 august.

3. nu e clar cine depune si ce contine dosarul de cumul/plata cu ora, desi am citit toată metodologia…dacă știe cineva, să-mi zică și mie.

 

 

Join the Conversation

7 Comments

 1. Din toata chestia asta inteleg ca se mai da un examen, nu? N-au fost posturi titularizabile, dar se mai da un examen caruia nu-i vad rostul, din moment ce se face repartizarea pe 13- 15 august. Aia pentru ce mai e?

  1. Pai conform art.77 din metodologie, dupa titulari, ordinea ocuparii posturilor ramase este:
   1. continuitatea la suplinire
   2. completarea normei la cei care au continuitate pe cel putin jumatate de norma in specialitate, suplinitorii cu post redus (minim nota 7 la un concurs anterior dar nu mai au postul disponibil ptr continuitate), participantii la concurs 2011(nu se precizeaza daca iulie sau august, dai aia din august apar mai incolo in lista)
   4. candidatii nerepartizati din alte judete care au luat min nota 5 in iulie 2011
   5. calificatii cu notele din 2009, 2010
   6. participantii la concursul de suplinire august 2011
   7. calificatii cu a doua specializare, alta decat din care au dat concurs in iulie 2011
   8. calificatii cu a doua specializare, care au dat concurs in iulie 2010,2009
   9.institutorii cu a doua specializare care dat concurs in iulie 2011 in judetul in care solicita postul
   10. calificatii cu a doua specializare cu concurs august 2011, in judetul in care solicita postul
   11. institutorii cu a doua specializare care au dat concurs aug 2011 pe posturi de invatatori-educatoare, in acelasi judet
   12.candidatii de la concurs aug 2011, in alt judet decat cel de concurs
   Asa ca are si concursul din august rostul lui, mai ales ca posturi de suplinitori sunt de 1000 de ori mai multe decat titularizabile…deci cine a ratat iulie, are sanse sa mai prinda un post si cu concurs aug. Inconvenientul e ca nu ai dreptul la continuitate. Insa cu noua lege nu se stie oricum ptr cei care au dat acum in iulie, daca scoala le mai da sau nu continuitatea.

  2. În ceea ce privește repartizările, mai sunt 2 etape, astfel:
   23 august:ETAPA III de repartizare – Repartizarea, în şedinţă publică la nivel judetean:
   – a cadrelor didactice titulare, pentru completare de norma si prin detasare in interesul invatamantului pentru restrangere nesolutionata – a cadrelor didactice titulare care beneficiaza de continuitate pentru detasare la cerere
   – a cadrelor didactice titulare, prin detasare la cerere, in ordine descrescatoare a notelor obtinute la concursul din iulie 2011, respectiv in ordinea descrescatoare a punctajelor
   – a candidatilor care beneficiaza de continuitate la suplinire
   24-26 aug:sedinte ptr. Completarea normei didactice a candidatilor repartizati prin continuitate la suplinire si repartizarea in sedinta publica a suplinitorilor calificati, conf. Art. 77 din Metodologie
   Repartizarea in regim de cumul/plata cu ora a candidatilor prevazuti la art. 80 alin (6) din Metodologie
   29 aug-sedinte ptr. Repartizarea in regim de cumul/plata cu ora a cadrelor didactice titulare/pensionare/personal asociat
   30 aug ETAPA IV de repartizare – Repartizarea, în şedinţă publică la nivel judetean, a cadrelor didactice titulare a caror restrangere de activitate nu a fost solutionata, prin detasare in interesul invatamantului pentru restrangere nesolutionata, pe posturi pentru care nu au studii corespunzatoare si a suplinitorilor fara studii corespunzatoare postului

 2. Mergand azi sa vad care-i treaba cu examenul asta de pe 3 august, am aflat ca nu trebuie sa-l mai dau, daca am peste 5. Intruneam conditiile, deci n-am mai completat fisa.
  Mi s-a spus ca in sedinta publica voi avea prioritate la alegerea postului, spre deosebire de cei care vor da examenul de pe 3 august si vor obtine o nota mai mare decat a mea, cea din iulie. Pe de-o parte e ok, caci ma avantajeaza. Pe de alta parte, nu-i corect fata de un cadru care va lua 9 sau 10 in august, nu?
  In continuare mi se pare aiuristic si interpretabil sistemul asta de invatamant, mai ales ca de la anul se va schimba iarasi.
  Unde si cand se publica listele acelea cu posturile disponibile? M-as interesa din timp, caci nu sunt din judet si habar n-am pe unde sunt localizate scolile (sunt invatatoare).
  Merci!

  1. Ti s-a spus corect 🙂 Examenul din iulie bate tot (mai putin continuitatea la suplinire), ca e de titularizare,chiar daca nu te titularizezi. Ai prioritate chiar cu 5.00 fata de examenul din august, care e de suplinire. Am dat ordinea ocuparii undeva mai sus in reply. Mai exact, participi la sedinta din 24-26 august (va fi anuntata locatia si impartirea disciplinelor pe zile si ore, oricum pregateste-te sa stai o zi-lumina acolo), ca suplinitor calificat, cu nota din iulie 2011, alaturi de cei care-si completeaza norma la continuitatea la suplinire(cu nota din 2009 sau 2010) si cei care au peste 7 si au pierdut continuitatea ca li s-a ocupat postul sau s-a desfiintat(astia pot concura cu nota aia peste 7 din 2009 sau 2010 sau cu nota din 2011 daca au dat si anul asta si au luat peste 5). Toti acestia sunt inscrisi pe o lista unica in ordinea notelor si aleg post.Esti strigat cand iti vine randul, e proiectata lista posturilor ramase pe perete…si alegi pe loc.Recomandarea e sa ai lista tiparita de acasa, si optiunile rezonabile; nu are rost sa alegi post undeva unde la iarna nu poti face naveta sub nici o forma, gen Sinca Veche etc.De obicei se lasa cu scandaluri, unii nu inteleg de ce un anume post dorit de ei dispare din lista (inainte cu o zi sunt repartizati titularii care au cerut detasari, restrangerile de post nerezolvate ptr titulari),apropo, nu lua in calcul posturi la care scrie "Da" la propus pentru continuitate(coloana 9 punctul 4), si astea se repartizeaza in ziua dinainte, in mod automat.
   Cat despre lista posturilor:
   30 iulie Publicarea pe portalul MECTS a listei cu posturile didactice/catedrele netitularizabile (INCLUSIV A CELOR TITULARIZABILE RAMASE NEOCUPATE, CARE AU DEVENIT NETITULARIZABILE) şi a celor rezervate şi afişarea acestora la centrele de concurs .
   22 august Actualizarea şi afişarea listei cu posturile didactice/catedrele rămase vacante/rezervate netitularizabile
   adica aici: http://titularizare.edu.ro/2011/generated/files/j/index.html#BV pag 17, inca e in actualizare se pare, te poti uita si pe posturi incomplete, sa-ti faci o idee in caz ca nu prinzi post complet.

 3. Nu prea inteleg cum pot fi posturi incomplete la invatatori. Oricum, sper ca lista posturilor e incompleta si in plin proces de actualizare, caci doar doua scoli din oras au post netitularizabil pentur invatatori si scoli cred ca sunt destule!
  Tu ce specializare ai si ce situatie e pentru ceea ce vei preda?

  1. Nu stiu care e situatia la invatatori, pot fi clase simultane de ex. Nu spera la post in oras, putin probabil sa prinzi asa ceva chiar cu nota mare la titularizare. Eu mai am un an de continuitate pe Comert, dupa care….ce-o fi.

Leave a comment

Leave a Reply