Probabil ați citit deja articolul de aici. Dacă nu, citiți-l.

Părerea mea? Urșii au fost acolo înaintea acelui tâmpit care se crede mai avansat pe scara evoluției, dar doar se crede. După ce că nu ascultă recomandarea, tot el e revoltat că ce căuta ursul la el în cort, cum a îndrăznit să-i tulbure somnul?! Puțin respect față de teritoriul ursului…că erați la el acasă, nu la voi pe tarla!

Întotdeauna natura își va cere drepturile, iar dacă nu urmezi niște reguli elementare de respect față de ea, te va taxa. Cum ar fi să pleci pe munte fără pelerină de ploaie vara pe 30 de  grade – sigur te va ploua, chiar dacă e o plimbare de 3 ore, sau să ții mâncarea în cort și să te miri că ți-a intrat cine știe ce lighioană că-i era și ei foame.

Cât despre obiceiurile noi ale animalelor sălbatice, care se ospătează în voie din resturi sau chiar din traista turiștilor …cum s-a ajuns la situația asta oare? Au evoluat și ei și s-au învățat așa. Habitatul natural fiind tot mai afectat, s-au adaptat. E un curs firesc al lucrurilor.

Mai mare rușinea de oamenii care au evoluat de la aruncatul puilor de pisică în râuri, sau îngroparea lor, mai pe vremuri, la aruncarea lor în stradă, ca să-i calce mașina…De la ceva crud, la altceva și mai oribil. Că doar 100 de lei pentru o sterilizare pe viață e foarte muuult, nu ne permitem. E mai simplu să arunci 3-4 serii de pui pe an pe stradă. Probabil au și conștiința împăcată că  nu ei i-au omorât.

Dar problema animalelor vagaboande e mult prea minoră, nu-i așa? Batem toba cu copiii abandonați, mai bine. Și atât.

sursa foto

Join the Conversation

1 Comment

  1. Dar daca faceai asta acum 100 de ani probabil ursul te manca si pe tine, acum ursii sunt mai domesticiti. Lipsa de responsabilitate, cum sa dai vina pe un animal pentru tampeniile tale

Leave a comment

Leave a Reply