Diferențe de exprimare

Feb 11, 2013 by     No Comments    Posted under: Diverse

Da, vă readuc în atenție subiectul ” Caut loc de muncă”.

Părerea mea? E o aberație. E masochism de-a dreptul.

Sună mult mai bine și mai apropiat de realitate să spunem: “Caut o sursă de venituri!” O exprimare frumoasă, care reflectă nevoia ta de fapt.

Atunci când căutăm un loc de muncă, de fapt căutăm să ne angajăm pe un salariu, de regulă, de nimic, că doar ce patron e prost să-și împartă tot profitul cu angajații, deci să ne sclavagim. Și o spunem cu voce tare. De bunăvoie și nesiliți de nimeni…Căutăm muncă, cică…păi muncă e tot ceea ce facem zi de zi, doar că nu toată e și plătită. Celor mai mulți dintre noi oricum ni se pare mai comod și mai simplu să fim angajații cuiva.

Mai știți zicala: Cine muncește, n-are timp să câștige?

Nu mă înțelegeți greșit, munca este o activitate specific umană, creatoare. N-am nimic împotriva ei. Doar împotriva stigmatului ce derivă din expresia discutată. Doar schimbând expresia în: “Am nevoie de o sursă de venituri, stabilă, sigură etc.”, deja ai o altă perspectivă. Mai eliberatoare.

Tu trăiești ca să muncești sau muncești ca să trăiești? Alegerea e a fiecăruia. Viața trebuie să fie ușoară, să treci prin ea în pași de dans, să-ți placă ce faci și să fii răsplătit pentru ce faci.

Așadar, la următorul interviu nu băga capul sub masă când ești întrebat ce salariu ceri, cere pe măsura valorii tale. Nu te raporta la cei care se vând ieftin, ca mai apoi să se plângă și să se uite în magazin la rafturi ca la tablouri la muzeu. Raportează-te la nivelul de trai pe care ți-l dorești și pe care îl meriți. Și la o adică, nu te obligă nimeni să te angajezi. Nu ai nevoie de salariu, ci de o sursă de venit.

Apropo, dacă faceți un search pe imagini după expresia “caut loc de muncă”, știți ce găsiți? Tot felul de poze care nu se potrivesc nicicum într-un CV. Sau card de identitate și permis de conducere scanat color. Sau fete de la pagina 5. Drăguț, nu-i așa?

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>