Cuvânt de ordine: impozite

După noul Cod Fiscal, se impozitează următoarele venituri cu 16%, de la 1 iulie 2010:

– dobânzile la conturile curente, depozitele la termen și la vedere (impozitul pe dividende se stabileşte prin aplicarea unei cote de impozit de 10% asupra dividendului brut distribuit sau plătit unei persoane juridice române)
– pe câștigul din tranzacţiile cu acţiuni
– pe toate tipurile de bonuri oferite de firme ca beneficiu suplimentar angajaţilor (cum ar fi bonurile de masă şi cadou: persoana fizică datorând pentru veniturile respective numai impozitul pe venitul din salarii, în timp ce firmele vor fi nevoite să plătească şi contribuţii sociale aferente acestora, în special la fondul de pensii)

Se impozitează cu 25% și câștigurile din jocuri de noroc. Impozitul se aplică asupra venitului net, calculat la nivelul câștigurilor realizate într-o zi de același organizator sau plătitor.

Ordonanţa mai impune taxarea cu 50% a primei clădiri, cu 100% a celei de-a doua clădiri şi cu 200%, a celei de a treia aflată în proprietate personală, faţă de nivelul datorat curent, în anul 2010, pentru clădirile care nu sunt închiriate.

Se mai prevede asimilarea unor venituri independente, veniturilor salariale, şi impozitarea lor în consecinţă. Astfel, firmele ar fi obligate să plătească solidar cu angajaţii toate contribuţiile salariale pentru contractele de drepturi de autor, pentru contractele de muncă disimulate sub forma microîntreprinderilor sau a persoanei fizice autorizate.

Ce vor face românii? Vor renunța la tichete, vor pune banii la saltea, vor munci la negru și vor face contracte de închiriere pe 1 leu.
Înainte de asta va sta la coadă să scoată banii de la bancă,

Leave a comment

Leave a Reply