Ciorbă de perișoare delicioasă

Aug 3, 2011 by     No Comments    Posted under: Rețete

Secretul, de regulă stă în a folosi ceea ce ai la îndemână.

În cazul nostru: arunci în oala de 3l apă cu niște resturi cu soric de la slănina de jumări pe care tocmai ai mărunțit-o plus resturile din congelator de la altă tură de jumări , un os de vită și lași să fiarbă o vreme.

Apoi, în lipsă de țelină-rădăcină, speli câteva frunze, le mototolești și le arunci la fiert, împreună cu un morcov tăiat longitudinal (eu nu mărunțesc legume la ciorba asta).

Mai fierbe o vreme așa. Apoi, eu am completat apa cu apă caldă, că fiersese prea mult, și am pus perișoarele ( 400g carne tocată de porc, sare, piper, 1 ou, 1/4 de ceapă albă tocată, celălalt sfert l-am aruncat în oală, că uitasem să pun).

Am lăsat să dea în foc, am pus sare, piper boabe, mai aveam 1/4 de plic de borș magic, l-am dizolvat și adăugat în oală, am completat cu 2 linguri mici de oțet, și gata.

Am mâncat cu smântână de casă de la magazinul de producător din stânga pieței de la Star și cu fasole verde de la borcan iuțită cu ardei iute. Delicios!!!

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>