Brazii in ghiveci

Feb 15, 2013 by     No Comments    Posted under: Diverse

Arată mai bine, țin mai mult, s-au găsit și la un preț care concura de departe cu cel al brazilor tăiați.

Unii dintre noi, mai ecologiști, ne-am gândit să-l luăm mai ales că să aibă șansa de a trăi și după sărbători, plantat în pământ.

Și totuși, mulți brazi au ajuns cu tot cu ghiveci la gunoi. Poate nu chiar la ghenă, dar stau sprijinind gardurile vii din spatele blocurilor. În același ghiveci.

Ce nu s-a luat în considerare:

1. în primul rând, șanse să trăiască replantați în pământ au brazii efectiv crescuți în ghiveci, ceea ce nu era cazul la 90% cei de pe piața românească…deducem simplu, din prețul afișat. Cei scoși cu un pic de rădăcină, adică tăiați practic de la rădăcină, nu de la tulpină…sunt pentru prima categorie de cumpărători, care se așteaptă doar să se usuce mai târziu.

2. la cumpărare, când ne gândim că vom planta bradul ulterior, uităm că majoritatea scoatem bradul din casă cam de gerul Bobotezei, sau înainte, sau chiar după, oricum, într-o lună ianuarie geroasă, când pământul este…guess what…înghețat bocnă! Oricum, acești brazi n-ar trebui să stea în casă mai mult de 10 zile. Dar ne simțim atât de bine la gândul că bradul nostru va fi plantat încât această informație pur și simplu este ignorată de creier. Nu mai discutăm aici de uneltele necesare, care de regulă, la bloc, nu le avem, mașina pentru transport la un loc însorit, cu brazi etc….

Așa că după sărbători, majoritatea brazilor în ghiveci ajung să se usuce sprijinind garduri vii.

Noi am luat brazi în ghiveci la reducere 50% dintr-un hypermarket, unul de 1,2m identic că și preț cu unul de 0,4m, iar după ce cam renunțasem la ideea de a-i planta (din cauze de timp, vreme, loc, unelte), ne-am mobilizat într-o sâmbătă și i-am dus în sus din Răcădău și i-am plantat. Cu o sapă împrumutată din beci, care s-a și dezmembrat în proces, și un piolet. Nu știm dacă s-au prins, dar suntem împăcați că au avut o șansă.

 

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>