Boli pisică- hipoplazie cerebrală

Mar 9, 2011 by     No Comments    Posted under: Pisici

Boală care apare la pisici și la căței care la naștere nu au cerebelul complet dezvoltat. Boala poate fi cauzată de infecții virale, cum ar fi FPV (parvovirusul felin), sau de subnutriție, accidentări, loviri pe perioada dezvoltării fetusului.

La puiul de pisică se observă de la naștere, la căței poate să dureze 2 luni până se observă existența afecțiunii. Apar probleme de deplasare, tremurături, lipsa coordonării mișcărilor. Însă nu presupune nici o durere, nici o suferință. Animalele pot deveni o companie foarte plăcută, fiind la fel de jucăuși, și afectuoși ca orice alt pui.

Evoluția bolii nu presupune nici îmbunătățirea, nici înrăutățirea situației, pisica sau cățelul în cauză învață să compenseze deficiența, având o viață destul de normală. Dacă sunt susținuți și de stăpân, bineînțeles. Pe stradă, nu prea au șanse, din păcate.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>